Ryby są fajne i zdrowe !
Przedział wiekowy
8-12
Limit miejsc
15
Forma
warsztaty
Warunkiem uczestnictwa w zajęciach bezpośrednich jest przekazanie organizatorowi podpisanego oświadczenia (przed ich rozpoczęciem):
Oświadczenie o stanie zdrowia (PDF)
Warsztaty związane z przekazaniem ciekawej wiedzy na temat ryb. Uczestnicy warsztatów będą mieli możliwość poznania licznej grupy niezwykłych ryb oraz ich ciekawych zachowań. Dodatkowo zostaną przekazane informacje na temat wartości spożywczej oraz użytkowej ryb. Warsztaty będą polegały na obserwacji eksponatów wielu gatunków ryb, ryb żywych oraz preparatów mikroskopowych. Dodatkowo będzie można zobaczyć jak wygląda ikra oraz embriony ryb. W trakcie warsztatów zaplanowano również ciekawą wyklejankę rybną, a na koniec warsztatów, osoby chętne będą mogły spróbować jak smakuje mięso jesiotra.
Lokalizacja
Wydział Bioinżynierii Zwierząt; Katedra Ichtiologii i Akwakultury; ul. Oczapowskiego 5; sala 349
Terminarz
-
24 września
-
10:00 - 11:30brak miejsc
-
dostępnych miejsc: 12
-
Aby dokonać rezerwacji należy zalogować się do systemu.
Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie.