Co jemy – co jest zdrowe a co nie - jak to rozpoznać.
Przedział wiekowy
bez ograniczeń
Limit miejsc
14
Forma
warsztaty
Codziennie spożywamy różnorodne produkty żywnościowe i sięgamy po różne napoje. Żywność to „paliwo”, które daje nam energię do działania. Dostarcza nam niezbędnych składników odżywczych jak witaminy i minerały. Czy zwracamy uwagę na to co jest ukryte w produktach spożywczych, które występują w naszej diecie. Czy wszystkie składniki obecne w żywności są korzystne? Czy potrafimy rozpoznać te, które mają szkodliwy wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie. Na tych warsztatach można dowiedzieć się jakie szkodliwe dla zdrowia człowieka związki występują w żywności i jak je rozpoznać w produktach rynkowych.
Lokalizacja
Wydział Nauki o Żywności, Katedra Towaroznawstwa i Badań Żywności , Plac Cieszyński 1, blok 43, sala 105/106
Terminarz
-
23 września
-
dostępnych miejsc: 14
-
Aby dokonać rezerwacji należy zalogować się do systemu.
Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie.