Rolnictwo ekologiczne - fakty i mity
Udział w zajęciach wymaga urządzenia (komputer, smartfon, tablet) z dostępem do internetu oraz kamerką wideo i mikrofonem.
Rolnictwo ekologiczne to poszukiwanie równowagi pomiędzy zaspokojeniem ludności w żywność o wysokiej jakości, a wykorzystaniem zasobów środowiska w sposób nie obciążający środowiska naturalnego. Rolnictwo ekologiczne to system oparty o gospodarkę naturalną, wykorzystujący wiedzę w zakresie uwarunkowań ekologicznych i biologicznych produkcji rolniczej, wykluczający stosowanie syntetycznych środków podstawowych i wspomagających; : m.in. pestycydów i nawozów sztucznych w produkcji roślinnej; pasz pochodzenia przemysłowych ego, antybiotyków, GMO i innych dodatków wykorzystywanych w chowie i hodowli zwierząt. Końcowym efektem rolnictwa ekologicznego jest produkt wysokiej jakości, ponieważ musi spełniać surowe wymogi, określone przez ustawodawstwo polskie i europejskie. Rolnictwo ekologiczne chroni i wspiera różnorodność organizmów żywych i zapewnia równowagę agroekosystemów. Rolnictwo ekologiczne to również szansa na utrzymanie tradycyjnych gospodarstw rodzinnych, stworzenie dodatkowych miejsc pracy na wsi.
Zajęcia odbędą się przy wykorzystaniu platformy komunikacji wideo Google Meet. Limit miejsc na poszczególne webinary zależny będzie od dostępnych zasobów technicznych.
Dostęp do usługi Google Meet może wymagać założenia konta przez uczestnika, zaakceptowania regulaminu oraz polityki prywatności firmy Google LLC oraz zainstalowania odpowiedniego oprogramowania dostarczanego przez usługodawcę.
Wyłączenia odpowiedzialności:
Organizator nie odpowiada za jakość połączenia wideo i audio między uczestnikiem zajęć a wyżej wymienionymi usługami.
Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie.
Terminarz
-
23 września
-
dostępnych miejsc: 100
-
dostępnych miejsc: 100
-
-
24 września
-
dostępnych miejsc: 100
-
dostępnych miejsc: 100
-
Aby dokonać rezerwacji należy zalogować się do systemu.
Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie.