Detektywi kolorów: co kryją owoce i warzywa?

Przedział wiekowy 7-10
Limit miejsc 24
Forma warsztaty

Czy wiesz, że w zwykłym buraku, kapuście albo jagodzie ukryte są kolorowe czary natury? Podczas naszych warsztatów zamienisz się w małego naukowego czarodzieja – zajrzymy pod mikroskop i odkryjemy tajemnicze barwy ukryte w roślinach, sprawdzimy, jak sok z kapusty potrafi zmieniać kolory jak eliksir, a także dowiesz się, dlaczego jedzenie kolorowych warzyw i owoców daje nam supermoce. To będzie 30 minut pełne eksperymentów, zagadek i kolorowej magii, którą odkryjemy wspólnie. Warsztaty przeznaczone są dla dzieci w wieku 7–9 lat i trwają około 60 minut. Przyjdź i zobacz, jak nauka smakuje kolorami!

Lokalizacja Wydział Nauki o Żywności, Katedra Żywienia Człowieka, ul.Słoneczna 45f, s 130

Terminarz