Zszyj białko i zrób peptydy - magiczne biocząsteczki
Przedział wiekowy
9-12
Limit miejsc
10
Forma
warsztaty
W trakcie warsztatów uczestnicy dowiedzą się czym są rybosomy, RNA i DNA i jaki związek mają z białkami. Następnie uczestnicy zszyją białko, gdzie się dowiedzą co to są aminokwasy i czym jest wiązanie peptydowe. Kolejnym procesem będzie hydroliza, gdzie uczestnicy będą rozcinać te wiązania i "produkować" peptydy. Dowiedzą się czym są enzymy i co to jest specyficzność enzymatyczna.
Lokalizacja
Wydział Nauki o Żywności, Katedra Biochemii Żywności, Plac Cieszyński 1, s 112
Terminarz
-
25 września
-
10:00 - 11:00brak miejsc
-
11:00 - 12:00brak miejsc
-
dostępnych miejsc: 4
-
Aby dokonać rezerwacji należy zalogować się do systemu.
Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie.