Bacon & Whisky Jam – dla smakoszy niebanalnych połączeń
Podczas zajęć osoby biorące udział w warsztatach przygotują innowacyjny produkt – dżem z bekonu z dodatkiem whisky. Każdy z nich pozna kolejne etapy procesu: od obróbki i podsmażania mięsa, przez karmelizację składników i łączenie ich w spójną masę, do uzyskania charakterystycznej konsystencji dżemu. Uczestnicy warsztatów nauczą się, jak równoważyć smaki: słodki, słony, kwaśny i alkoholowy, a także zrozumieją znaczenie procesów kulinarnych, takich jak karmelizacja i redukcja. Udział w zajęciach pozwoli im rozwinąć kreatywność kulinarną, zdobyć praktyczne doświadczenie technologiczne oraz ocenić sensorycznie produkt, który może znaleźć zastosowanie w gastronomii.
Terminarz
-
26 września
-
09:00 - 11:15brak miejsc
-
12:00 - 14:15brak miejsc
-
Aby dokonać rezerwacji należy zalogować się do systemu.
Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie.