Mikrobiologiczni Detektywi: mikroskopowe odkrycia w żywności!

Przedział wiekowy 12 - 16
Limit miejsc 14
Forma warsztaty

Cześć Odkrywco! Wejdź z nami do mini-laboratorium mikrobiologii żywności i zostań mikrobiologicznym detektywem — nauczysz się podstaw mikroskopii i barwienia, dowiesz się, jak „uwidocznić” komórki, a potem na własne oczy zobaczysz mikroorganizmy, obecne w żywności. Będzie praktycznie, ciekawie i trochę tajemniczo: sam wykonasz obserwacje, narysujesz to, co widzisz, będziesz robić zdjęcia przez okular i rozwiązywać krótkie zadania – wszystko w bezpiecznej atmosferze pod opieką prowadzących. Przyjdź ciekawy świata i gotowy odkrywać, co naprawdę kryje się w naszej żywności! Na tych warsztatach to Ty będziesz naukowcem!

Lokalizacja Wydział Nauki o Żywności, Katedra Mikrobiologii Żywności, Technologii i Chemii Mięsa, Pl. Cieszyński 1, sala 110

Terminarz

  • 25 września

    • 10:00 - 12:00
      brak miejsc
  • 26 września

    • 10:00 - 12:00
      brak miejsc