Mleczne laboratorium – w warsztacie mikrobiologa
Warsztaty poprowadzą doświadczeni specjaliści z Laboratorium Mikrobiologicznego Instytutu Rozrodu Zwierząti Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk, którzy nie tylko przekażą swoją wiedzę, ale również chętnie odpowiedzą na pytania uczestników i opowiedzą o kulisach swojej pracy. To doskonała okazja, by zgłębić tajniki mikrobiologii mleczarskiej i zobaczyć, jak nauka przekłada się na codzienną jakość produktów, które trafiają na nasze stoły.
Warsztaty zostały podzielone na moduły tematyczne, łączące krótką część teoretyczną, stanowiącą wprowadzenie w świat mikrobiologii, z zajęciami praktycznymi typu „hands-on”.
Część I: Łyk teorii
Wprowadzenie uczestników w fascynujący świat mikroorganizmów i podstaw mikrobiologii.
Cześć II. Czas na Lab
A. „Wędrówka mleka” – bezpieczeństwo i technologia produkcji
B. Liczenie bakterii – podstawy mikrobiologii sanitarnej
C. Z bliska – obserwacje własnych preparatów
Terminarz
-
26 września
-
dostępnych miejsc: 25
-
10:45 - 11:15brak miejsc
-
11:30 - 12:00brak miejsc
-
dostępnych miejsc: 2
-
dostępnych miejsc: 27
-
14:00 - 14:30brak miejsc
-
Aby dokonać rezerwacji należy zalogować się do systemu.
Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie.



