Zajęcia laboratoryjne "Superfoods"

Przedział wiekowy 7+
Limit miejsc 30
Forma warsztaty

Podczas zajęć laboratoryjnych "Superfoods" uczestnicy samodzielnie zbadają co kryje się w popularnych produktach spożywczych. Będą mieli okazję dowiedzieć się czym są produkty superfoods, jakie składniki odżywcze posiadają, a także samodzielnie sprawdzą ich wybrane właściwości. Wyizolują chlorofil z jarmużu, sprawdzą zawartość witaminy C w natce pietruszki i soku z czarnej porzeczki, wykonają posiew mikrobiologiczny z kefiru, a także obejrzą pod mikroskopem spiralną strukturę spiruliny.

Lokalizacja Centrum Popularyzacji Nauki i Innowacji "Kortosfera", ul. Dybowskiego 11a

Terminarz

  • 25 września

    • 09:00 - 10:00
      brak miejsc
    • 10:30 - 11:30
      brak miejsc
    • 12:00 - 13:00
      brak miejsc
    • 13:30 - 14:30
      brak miejsc
    • 16:00 - 17:00
      brak miejsc
  • 26 września

    • 09:00 - 10:00
      brak miejsc
    • 10:30 - 11:30
      brak miejsc
    • 12:00 - 13:00
      brak miejsc
    • 13:30 - 14:30
      brak miejsc
    • 16:00 - 17:00
      brak miejsc