Zajęcia laboratoryjne "Superfoods"
Przedział wiekowy
7+
Limit miejsc
30
Forma
warsztaty
Podczas zajęć laboratoryjnych "Superfoods" uczestnicy samodzielnie zbadają co kryje się w popularnych produktach spożywczych. Będą mieli okazję dowiedzieć się czym są produkty superfoods, jakie składniki odżywcze posiadają, a także samodzielnie sprawdzą ich wybrane właściwości. Wyizolują chlorofil z jarmużu, sprawdzą zawartość witaminy C w natce pietruszki i soku z czarnej porzeczki, wykonają posiew mikrobiologiczny z kefiru, a także obejrzą pod mikroskopem spiralną strukturę spiruliny.
Lokalizacja
Centrum Popularyzacji Nauki i Innowacji "Kortosfera", ul. Dybowskiego 11a
Terminarz
-
25 września
-
09:00 - 10:00brak miejsc
-
10:30 - 11:30brak miejsc
-
12:00 - 13:00brak miejsc
-
13:30 - 14:30brak miejsc
-
16:00 - 17:00brak miejsc
-
-
26 września
-
09:00 - 10:00brak miejsc
-
10:30 - 11:30brak miejsc
-
12:00 - 13:00brak miejsc
-
13:30 - 14:30brak miejsc
-
16:00 - 17:00brak miejsc
-
Aby dokonać rezerwacji należy zalogować się do systemu.
Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie.