Jesteś tym, co jesz – jak mikroplastik wpływa na nasze zdrowie?
Przedział wiekowy
pow. 16
Limit miejsc
50
Forma
wykład
Mikroplastik – maleńkie cząstki plastiku obecne w wodzie, żywności, a nawet powietrzu – przedostaje się do naszych organizmów na różne sposoby, a jego obecność budzi niepokój naukowców na całym świecie. Podczas wykładu uczestnicy dowiedzą się, jak mikroplastik dostaje się do organizmu i jakie mogą być konsekwencje jego obecności dla zdrowia. Omówione zostaną wyniki najnowszych badań dotyczących wpływu mikroplastiku na układ pokarmowy, rozrodczy, hormonalny, nerwowy oraz odpornościowy. Przedstawione zostaną także proste, praktyczne sposoby ograniczenia narażenia na mikroplastik w codziennym życiu.
Lokalizacja
Wydział Biologii i Biotechnologii ul. Oczapowskiego 1A - Hol
Terminarz
-
25 września
-
dostępnych miejsc: 50
-
Aby dokonać rezerwacji należy zalogować się do systemu.
Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie.