Rozsmakuj się w białku — mikrometoda Bradforda na talerzu nauki

Przedział wiekowy pow. 16
Limit miejsc 6
Forma warsztaty

Czy można wchłonąć wiedzę w laboratorium? Na naszych warsztatach przekonasz się, że to możliwe! Wspólnie zgłębimy jedną z najczęściej wykorzystywanych technik analizy ilościowej białek - metodę Bradforda - w nowoczesnym, zminiaturyzowanym wydaniu z wykorzystaniem mikropłytek. Podczas spotkania: • poznasz zasadę działania barwnika Coomassie Brilliant Blue G-250 i jego reakcję z cząsteczkami białka, • nauczysz się wykonywać oznaczenia w mikroskali, oszczędzając czas i odczynniki, • dowiesz się, jaką rolę pełni analiza białek w takich dziedzinach jak biologia, biotechnologia, żywienie czy ochrona zdrowia To wyjątkowa okazja, by doświadczyć, jak nauka przenika do codziennego życia – zarówno w teorii, jak i w praktyce. ZJedzMy tę Wiedzę z pasją!

Lokalizacja Wydział Biologii i Biotechnologii, Katedra Biochemii, ul. Oczapowskiego 1A, sala 325

Terminarz