Czekoladowym szlakiem
Przedział wiekowy
6-9
Limit miejsc
25
Forma
pokaz, prezentacja, warsztaty
Jak co roku, serdecznie zapraszamy małych miłośników czekolady na podróż pełną smaków i aromatów. Opowiemy o historii czekolady jako symbolu siły i witalności, o tym jak rośnie i powstaje ziarno kakaowca, pokażemy temperowanie - jeden z najważniejszych etapów tworzenia masy czekoladowej. Poznamy zasady racjonalnego żywienia i to jak czytać etykiety produktów, tak by wybierać mądrze, a na koniec zakosztujemy brązowego złota Azteków z czekoladowej fontanny.
Lokalizacja
Centrum Gastronomii z Dietetyką i Biooceną Żywności, ul. Słoneczna 45f, sala nr 6
Terminarz
-
25 września
-
dostępnych miejsc: 25
-
dostępnych miejsc: 25
-
dostępnych miejsc: 25
-
Aby dokonać rezerwacji należy zalogować się do systemu.
Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie.