Czekoladowym szlakiem

Przedział wiekowy 6-9
Limit miejsc 25
Forma pokaz, prezentacja, warsztaty

Jak co roku, serdecznie zapraszamy małych miłośników czekolady na podróż pełną smaków i aromatów. Opowiemy o historii czekolady jako symbolu siły i witalności, o tym jak rośnie i powstaje ziarno kakaowca, pokażemy temperowanie - jeden z najważniejszych etapów tworzenia masy czekoladowej. Poznamy zasady racjonalnego żywienia i to jak czytać etykiety produktów, tak by wybierać mądrze, a na koniec zakosztujemy brązowego złota Azteków z czekoladowej fontanny.

Lokalizacja Centrum Gastronomii z Dietetyką i Biooceną Żywności, ul. Słoneczna 45f, sala nr 6

Terminarz

  • 25 września

    • 09:00 - 10:00
      brak miejsc
    • 10:30 - 11:30
      brak miejsc
    • 12:00 - 13:00
      brak miejsc