ŚWIEŻA ŻYWNOŚĆ PROSTO Z... LODÓWKI
Przedział wiekowy
9+
Limit miejsc
-
Forma
warsztaty
Z pewnością nie raz musieliście wyrzucić żywność, która zepsuła się na skutek niewłaściwego przechowywania w lodówce. Chcąc ograniczyć marnowanie jedzenia do minimum, powinniśmy wiedzieć, jak przechowywać produkty w lodówce – wbrew pozorom nie zawsze jest to oczywiste. Wiele osób popełnia błędy podczas układania produktów spożywczych na półkach: trzymamy surowe mięso w zbyt wysokiej temperaturze lub umieszczamy produkty mleczne na drzwiach lodówki. Warto poprawić swoje nawyki, ponieważ właściwe przechowywanie żywności w lodówce wydłuża świeżość produktów i zapobiega rozwijaniu się bakterii oraz pleśni. Od czego zacząć?
Lokalizacja
Biblioteka Uniwersytecka, ul. Oczapowskiego 12 B, antresola, I piętro
Terminarz
-
26 września
-
10:00 - 14:00bez limitu miejsc
-
-
27 września
-
10:00 - 14:00bez limitu miejsc
-
Wstęp wolny. Rezerwacja miejsc nie jest wymagana.
Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie.