ZASIEJMY FERMENT CZYLI SZTUKA KISZENIA
Przedział wiekowy
9+
Limit miejsc
-
Forma
warsztaty
Ukisić można każdą jadalną roślinę – to najnowszy trend kulinarny. Utrwalanie żywności poprzez fermentację znane jest od wieków. Czynnik konserwujący to kwas mlekowy wytwarzany przez bakterie uczestniczące w tym procesie. Zapraszamy do „siania fermentu” i poznania nieoczywistych kiszonek, a także zobaczenia pod nowoczesnym mikroskopem obecnych w nich mikroorganizmów odpowiedzialnych za ten „ferment”.
Lokalizacja
Biblioteka Uniwersytecka, ul. Oczapowskiego 12 B, antresola, I piętro
Terminarz
-
26 września
-
10:00 - 14:00bez limitu miejsc
-
-
27 września
-
10:00 - 14:00bez limitu miejsc
-
Wstęp wolny. Rezerwacja miejsc nie jest wymagana.
Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie.