Bakterie w produkcji żywności fermentowanej
Bakterie są obecne wokół nas. Niektóre z nich są szkodliwe, ale jest wśród nich wiele bakterii pożytecznych dla człowieka. Dzięki nim możemy zajadać się serem, smakować jogurty i kefiry. Człowiek już od tysiącleci nieświadomie korzystał z dobroczynnych właściwości mikroorganizmów. Dzisiaj możemy je świadomie stosować w wielu technologiach. Celem imprezy będzie zapoznanie uczestników z żywnością fermentowaną i jej znaczeniem dla naszego zdrowia. Omówimy zastosowanie mikroorganizmów pożytecznych dla człowieka w produkcji żywności fermentowanej. Przedstawimy prezentacje multimedialną jako tło do całości. Uczestnicy będą mieli możliwość wykonania prostych analiz w naszym laboratorium.
Terminarz
-
26 września
-
dostępnych miejsc: 2
-
-
27 września
-
09:30 - 11:00brak miejsc
-
Aby dokonać rezerwacji należy zalogować się do systemu.
Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie.