ŻYWNOŚĆ Z CBD NA RYNKU ŻYWNOŚCI I JEJ WPŁYW NA ZDROWIE CZŁOWIEKA

Przedział wiekowy 8-18
Limit miejsc 22
Forma prezentacja

Produkty konopne mają cechy żywności superfoods ze względu na wysoką wartość odżywczą i pozytywny wpływ na cały organizm. Jednak trzeba pamiętać, że branża spożywcza jest objęta wieloma poważnymi ograniczeniami, a głównym celem jest dopuszczanie do obrotu wyłącznie tych produktów, które są bezpieczne i nie oddziałują negatywnie na zdrowie. Co to właściwie jest CBD? Jak wprowadzana jest nowa żywność do obrotu? Jakim podlega regulacjom? Na te pytania i wiele innych udzielimy odpowiedzi podczas prezentacji, na którą już dziś ZAPRASZAMY!

Lokalizacja Wydział Nauki o Żywności, Katedra Towaroznawstwa i Badań Żywności, ul. Heweliusza 6, sala 206

Terminarz