Upiecz swój własny chleb – od zakwasu po aromatyczny bochenek
Masz dosyć szybko czerstwiejącego chleba z supermarketu? Brakuje Ci aromatu i chrupiącej skórki chleba pieczonego przez babcię? Naprawdę niewiele potrzeba, aby go zrobić w domu. Prowadzący warsztaty wyjaśnią krok po kroku jak zrobić dobry zakwas, jak przygotować ciasto pszenne, a jak żytnie, i w końcu jak upiec aromatyczny chleb w piekarniku. Na pewno będzie zdrowszy, bo bez polepszaczy i dłużej zachowa świeżość. A może już próbowałeś, ale wypiek okazał się daleki od Twoich oczekiwań? Prowadzący podpowiedzą jak uniknąć najczęściej popełnianych błędów oraz zaproponują jak zwiększyć wartość odżywczą pieczywa. Ponadto uczestnicy warsztatów będą mogli samodzielnie zrobić ciasto, a z niego uformować bułki z dowolnymi dodatkami i wypiec. Będą mogli także spróbować ciepłego chleba na naturalnym zakwasie.
Terminarz
-
20 września
-
08:30 - 10:00brak miejsc
-
10:00 - 11:30brak miejsc
-
11:30 - 13:00brak miejsc
-
Aby dokonać rezerwacji należy zalogować się do systemu.
Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie.