"Świat słodkości w żywności"
Przedział wiekowy
pow. 16
Limit miejsc
20
Forma
prezentacja, warsztaty
Uczestnicy zajęć dowiedzą się jakie substancje są odpowiedzialne za słodycz produktów żywnościowych. Czy takimi związkami są tylko cukry? Czy organizm człowieka może uzależnić się od cukru? Osoby uczestniczące w zajęciach w przyjemny i słodki sposób poznają różne substancje słodzące oraz ich właściwości i funkcje w żywności, a także sprawdzą atrakcyjność wybranych produktów żywnościowych w aspekcie zawartości w nich substancji słodzących, "odkryją" pochodzenie tych związków, w tym obecność naturalnych substancji słodzących i/lub stanowiących zamienniki cukrów oraz przeprowadzą ocenę sensoryczną produktów żywnościowych.
Lokalizacja
Wydział Nauki o Żywności, Katedra Biochemii Żywności, Plac Cieszyński 1, blok 43, sala nr 205
Terminarz
-
21 września
-
08:30 - 10:45brak miejsc
-
dostępnych miejsc: 20
-
Aby dokonać rezerwacji należy zalogować się do systemu.
Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie.