Świeża żywność prosto z... lodówki!

Przedział wiekowy 9+
Limit miejsc -
Forma warsztaty

Z pewnością nie raz musieliście wyrzucić żywność, która zepsuła się na skutek niewłaściwego przechowywania w lodówce. Chcąc ograniczyć marnowanie jedzenia do minimum, powinniśmy wiedzieć, jak przechowywać produkty w lodówce – wbrew pozorom nie zawsze jest to oczywiste. Wiele osób popełnia błędy podczas układania produktów spożywczych na półkach: trzymamy surowe mięso w zbyt wysokiej temperaturze lub umieszczamy produkty mleczne na drzwiach lodówki. Warto poprawić swoje nawyki, ponieważ właściwe przechowywanie żywności w lodówce wydłuża świeżość produktów i zapobiega rozwijaniu się bakterii oraz pleśni. Od czego zacząć?

Lokalizacja Biblioteka Uniwersytecka, ul. Oczapowskiego 12 B, antresola, I piętro

Terminarz

  • 22 września

    • 10:00 - 14:00
      bez limitu miejsc

Wstęp wolny. Rezerwacja miejsc nie jest wymagana.

Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie.