Antyoksydanty i eliksiry młodości

Przedział wiekowy 12+
Limit miejsc -
Forma warsztaty

Zioła i przyprawy są używane do przygotowywania potraw, nadając im korzystny kolor, aromat i smak. Badania wskazują i potwierdzają, że ich właściwości prozdrowotne są powiązane z wysoką zawartością związków biologicznie aktywnych np. polifenoli i tym samym wykazują wysoką aktywność do wymiatania wolnych rodników. Najnowsza piramida życia rekomenduje zastąpienie soli, ziołami i przyprawami np. estragonem, tymiankiem czy lubczykiem. Uczestnicy będą mogli sprawdzić, czy ekstrakty z różnych ziół i przypraw, i ich mieszanki mają silne właściwości przeciwutleniające.

Lokalizacja Biblioteka Uniwersytecka, ul. Oczapowskiego 12 B, antresola, I piętro

Terminarz

  • 21 września

    • 10:00 - 14:00
      bez limitu miejsc

Wstęp wolny. Rezerwacja miejsc nie jest wymagana.

Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie.