Antyoksydanty i eliksiry młodości
Przedział wiekowy
12+
Limit miejsc
-
Forma
warsztaty
Zioła i przyprawy są używane do przygotowywania potraw, nadając im korzystny kolor, aromat i smak. Badania wskazują i potwierdzają, że ich właściwości prozdrowotne są powiązane z wysoką zawartością związków biologicznie aktywnych np. polifenoli i tym samym wykazują wysoką aktywność do wymiatania wolnych rodników. Najnowsza piramida życia rekomenduje zastąpienie soli, ziołami i przyprawami np. estragonem, tymiankiem czy lubczykiem. Uczestnicy będą mogli sprawdzić, czy ekstrakty z różnych ziół i przypraw, i ich mieszanki mają silne właściwości przeciwutleniające.
Lokalizacja
Biblioteka Uniwersytecka, ul. Oczapowskiego 12 B, antresola, I piętro
Terminarz
-
21 września
-
10:00 - 14:00bez limitu miejsc
-
Wstęp wolny. Rezerwacja miejsc nie jest wymagana.
Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie.