Bakterie przyjaciele czy wrogowie środowiska
Przedział wiekowy
pow. 8
Limit miejsc
24
Forma
warsztaty
Znaczenie drobnoustrojów w różnych aspektach życia człowieka. Pokaz bakterii i grzybów odpowiedzialnych za prawidłowe funkcjonowanie ludzi i zwierząt, oczyszczanie ścieków, powstawanie warstwy próchniczej gleby, kompostowanie i utylizację odpadów. Drobnoustroje patogenne - pokaz bakterii i grzybów na podłożach hodowlanych i pod mikroskopem. Korzystne i niepożądane efekty działania mikroorganizmów na produkty spożywcze.
Lokalizacja
Wydział Nauk o Środowisku, Katedra Mikrobiologii Środowiskowej, ul. Prawocheńskiego 1, sala 1
Terminarz
-
22 września
-
dostępnych miejsc: 1
-
10:30 - 12:00brak miejsc
-
dostępnych miejsc: 14
-
dostępnych miejsc: 16
-
Aby dokonać rezerwacji należy zalogować się do systemu.
Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie.