Owady jako szkodniki przechowywanej żywności
Przedział wiekowy
8-12
Limit miejsc
24
Forma
pokaz, prezentacja, wystawa
Prezentacja owadów - szkodników magazynowych najczęściej spotykanych w produktach spożywczych, w domach i magazynach. Pokaz żywych hodowli owadów, porażonych produktów oraz uszkodzeń przez nie powodowanych, a także preparatów i zbiorów entomologicznych. Uczestnicy będą mogli sprawdzić swoje wiadomości z rozpoznawania gatunków owadów, poznać metody diagnozowania ukrytej obecności owadów oraz sposoby radzenia sobie z niechcianymi gośćmi.
Lokalizacja
Wydział Rolnictwa i Leśnictwa, Katedra Entomologii, Fitopatologii i Diagnostyki Molekularnej, ul. Prawocheńskiego 17, sala 5E
Terminarz
-
21 września
-
08:30 - 09:45brak miejsc
-
10:00 - 11:15brak miejsc
-
Aby dokonać rezerwacji należy zalogować się do systemu.
Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie.