"Świat słodkości w żywności"
Przedział wiekowy
pow. 16
Limit miejsc
20
Forma
prezentacja, warsztaty
Uczestnicy zajęć wykładowo-warsztatowych dowiedzą się jakie substancje są odpowiedzialne za słodycz produktów żywnościowych. Czy takimi związkami są tylko cukry? Czy organizm człowieka może uzależnić się od cukru? Uczestnicy zajęć w przyjemny i słodki sposób poznają różne substancje słodzące i ich właściwości w żywności, a także sprawdzą atrakcyjność wybranych produktów żywnościowych w aspekcie zawartości w nich substancji słodzących, "odkryją" pochodzenie tych związków, w tym obecność naturalnych substancji słodzących i/lub stanowiących zamienniki cukrów oraz przeprowadzą ocenę sensoryczną produktów żywnościowych.
Lokalizacja
Wydział Nauki o Żywności, Katedra Biochemii Żywności, Plac Cieszyński 1, blok 43, sala nr 205
Terminarz
-
22 września
-
08:30 - 10:45brak miejsc
-
11:15 - 13:30brak miejsc
-
Aby dokonać rezerwacji należy zalogować się do systemu.
Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie.