Prozdrowotne i technologiczne właściwości czekolady.
Przedział wiekowy
8-12
Limit miejsc
28
Forma
pokaz, prezentacja
W 20 edycji Olsztyńskich Dni Nauki i Sztuki planujemy zapoznać Uczestników z tematem dotyczącym "Prozdrowotnych i technologicznych właściwości czekolad". Porozmawiamy na temat właściwości zdrowotnych czekolad, ich rodzajach, składzie surowcowym, z także zaprezentujemy proces temperowania czekolady - na czym polega, w jakim celu jest on stosowany. Dodatkowo planujemy degustację czekolady.
Lokalizacja
Wydział Nauki o Żywności, Katedra Żywienia Człowieka, ul. Słoneczna 45f, sala 6
Terminarz
-
21 września
-
09:00 - 09:45brak miejsc
-
10:00 - 10:45brak miejsc
-
dostępnych miejsc: 20
-
Aby dokonać rezerwacji należy zalogować się do systemu.
Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie.