"Kolorowa żywność - jak wybierać dobrze"

Przedział wiekowy 8-18
Limit miejsc 24
Forma warsztaty

Kolorowa żywność jest wokół nas. Codziennie spożywamy różnorodne produkty żywnościowe i sięgamy po między innymi kolorowe napoje. Czy zwracamy uwagę na to co jest ukryte w produktach spożywczych, które występują w naszej diecie. Czy wszystkie składniki obecne w żywności są korzystne? Czy potrafimy rozpoznać te, które mają szkodliwy wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie.

Na tych zajęciach dzieci i młodzież będą mieli możliwość zapoznać się z wartością zdrowotną wielu produktów spożywczych. Podczas degustacji będą mogli ocenić jakość wybranych produktów dostępnych na rynku. Zajęcia będą w formie warsztatów, na których można nauczyć się podejmować słuszne wybory konsumenckie.

Lokalizacja Wydział Nauki o Żywności, Katedra Towaroznawstwa i Badań Żywności, Plac Cieszyński 1, sala 105-106

Terminarz

  • 21 września

    • 12:00 - 13:00
      brak miejsc
    • 13:30 - 14:30
      brak miejsc