Mieszanie - dlaczego i jak mieszamy; jakość mieszaniny

Przedział wiekowy 13-bez ograniczeń
Limit miejsc 100
Forma pokaz
Zajęcia w formie zdalnej (webinar/wideokonferencja).
Udział w zajęciach wymaga urządzenia (komputer, smartfon, tablet) z dostępem do internetu oraz kamerką wideo i mikrofonem.

Mieszanie jest czynnością wykonywaną przez każdego człowieka, lecz nie każdy to sobie uzmysławia. Szczególnego znaczenia nabiera mieszanie gdy mówimy o produkcji. Gdy skupimy się na produkcji żywności, to chcielibyśmy by każda porcja sałatki miała taki sam skład i smak niezależnie od tego z którego miejsca miski. Podczas wypieku ciasta, jeżeli składniki nie będą wcześniej dobrze wymieszane to produkt będzie nieudany. Również wszelkie suplementy diety zawierające aktywne składniki, sprzedawane np. w postaci pigułek - jeżeli ich składniki wcześniej nie zostaną dobrze wymieszane to mogą działać na organizm zbyt intensywnie lub nie działać wcale. Podczas prezentacji zademonstrowane będą różne sposoby mieszania i osiągane efekty. Przedstawione będą również przykłady sytuacji gdy zbyt długie mieszanie powoduje pogorszenie jakości mieszaniny. Na koniec Uczestnicy dowiedzą się w jaki sposób można ocenić jakość uzyskanej mieszaniny.

Identyfikator spotkania zostanie udostępniony osobom zapisanym 24 godziny przed planowanymi zajęciami w zakładce "Moje rezerwacje" na koncie użytkownika na stronie Olsztyńskich Dni Nauki i Sztuki.

Zajęcia odbędą się przy wykorzystaniu platformy komunikacji wideo Google Meet. Limit miejsc na poszczególne webinary zależny będzie od dostępnych zasobów technicznych.
Dostęp do usługi Google Meet może wymagać założenia konta przez uczestnika, zaakceptowania regulaminu oraz polityki prywatności firmy Google LLC oraz zainstalowania odpowiedniego oprogramowania dostarczanego przez usługodawcę.

Wyłączenia odpowiedzialności:
Organizator nie odpowiada za jakość połączenia wideo i audio między uczestnikiem zajęć a wyżej wymienionymi usługami.
Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie.

Terminarz