Ekologicznie, regionalnie i tradycyjnie – wiem co kupuję!
Udział w zajęciach wymaga urządzenia (komputer, smartfon, tablet) z dostępem do internetu oraz kamerką wideo i mikrofonem.
Wśród Polaków zapanowała moda na żywność ekologiczną, regionalną i tradycyjną. Część Polaków decyduje się na taki zakup przynajmniej raz w miesiącu, mimo że zazwyczaj produkty te są kilka razy droższe od zwykłych. Konsumenci wierzą, że żywność ekologiczna, regionalna i tradycyjna jest zdrowa, ma więcej składników odżywczych i nie zawiera chemii, która może nam zaszkodzić. Z tej mody korzystają również producenci i sprzedawcy, bo wiedzą, że jeśli na opakowaniu pojawi się napis „z ekologicznie czystych rejonów", „ze zdrowego serca Mazur", albo „tradycyjna receptura” to produkt lepiej się sprzeda. Problem w tym, że takie napisy wcale nie gwarantują, że produkt jest ekologiczny, regionalny czy tradycyjny. Sprawdzimy jak wybierać żywność ekologiczną, regionalną i tradycyjną, żeby kupować oryginalne produkty. Jak powinna być oznakowana? Na jakie certyfikaty należy zwracać uwagę? Jakie warunki musi spełniać producent i dlaczego te produkty są droższe? Odpowiedzi na wszystkie te pytania znajdziecie podczas naszego spotkania. Będzie ciekawie, zapraszam!
Zajęcia odbędą się przy wykorzystaniu platformy komunikacji wideo Google Meet. Limit miejsc na poszczególne webinary zależny będzie od dostępnych zasobów technicznych.
Dostęp do usługi Google Meet może wymagać założenia konta przez uczestnika, zaakceptowania regulaminu oraz polityki prywatności firmy Google LLC oraz zainstalowania odpowiedniego oprogramowania dostarczanego przez usługodawcę.
Wyłączenia odpowiedzialności:
Organizator nie odpowiada za jakość połączenia wideo i audio między uczestnikiem zajęć a wyżej wymienionymi usługami.
Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie.
Terminarz
-
24 września
-
dostępnych miejsc: 100
-
Aby dokonać rezerwacji należy zalogować się do systemu.
Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie.