Wiem co jem - ziemniaczany duet: chipsy i frytki

Przedział wiekowy pow. 16
Limit miejsc 100
Forma pokaz, prezentacja, wykład
Zajęcia w formie zdalnej (webinar/wideokonferencja).
Udział w zajęciach wymaga urządzenia (komputer, smartfon, tablet) z dostępem do internetu oraz kamerką wideo i mikrofonem.

Uczestnicy biorący udział w zajęciach dowiedzą się dlaczego ziemniaki ciemnieją. Omówione zostaną czynniki wywołujące ciemnienie miąższu bulw. Wykonana zostanie w postaci pokazu ocena tego zjawiska po 10 minutach od przekrojenia bulw. Wykonana zostanie też ocena jakości chipsów i frytek. Ocena bulw świeżych zostanie wykonana w 9 stopniowej skali w oparciu o barwne wzorce duńskie. Wszystkie wyniki zostaną zapisane w pliku MS Excel, policzone zostaną średnie, które posłużą do sformułowania wniosków. Wyniki badań zostaną przekazane uczniom w formie plików Excel i będą one mogły być wykorzystane przez nauczycieli do dalszej pracy z uczniami. 

Identyfikator spotkania zostanie udostępniony osobom zapisanym 24 godziny przed planowanymi zajęciami w zakładce "Moje rezerwacje" na koncie użytkownika na stronie Olsztyńskich Dni Nauki i Sztuki.

Zajęcia odbędą się przy wykorzystaniu platformy komunikacji wideo Google Meet. Limit miejsc na poszczególne webinary zależny będzie od dostępnych zasobów technicznych.
Dostęp do usługi Google Meet może wymagać założenia konta przez uczestnika, zaakceptowania regulaminu oraz polityki prywatności firmy Google LLC oraz zainstalowania odpowiedniego oprogramowania dostarczanego przez usługodawcę.

Wyłączenia odpowiedzialności:
Organizator nie odpowiada za jakość połączenia wideo i audio między uczestnikiem zajęć a wyżej wymienionymi usługami.
Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie.

Terminarz