Ile jest biotechnologii w serze ?
Przedział wiekowy
8-12
Limit miejsc
12
Forma
warsztaty
Bakterie są obecne wokół nas. Niektóre z nich są szkodliwe, ale jest wśród nich wiele bakterii pożytecznych dla człowieka. Dzięki nim możemy zajadać się serem, smakować jogurty i kefiry. Człowiek już od tysiącleci nieświadomie korzystał z dobroczynnych właściwości mikroorganizmów. Dzisiaj możemy je świadomie stosować w wielu technologiach. Celem imprezy będzie zapoznanie uczestników z żywnością fermentowaną i jej znaczeniem dla naszego zdrowia. Omówimy zastosowanie mikroorganizmów pożytecznych dla człowieka w produkcji żywności fermentowanej. Przedstawimy prezentacje multimedialną jako tło do całości.
Lokalizacja
Wydział Nauki o Żywności, Katedra Biotechnologii Żywności, Heweliusza 1, sala 110
Terminarz
-
23 września
-
dostępnych miejsc: 12
-
-
24 września
-
dostępnych miejsc: 12
-
Aby dokonać rezerwacji należy zalogować się do systemu.
Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w programie.