Co jemy – co jest zdrowe a co nie - jak to rozpoznać

Przedział wiekowy 8-18
Limit miejsc 30
Forma prezentacja, warsztaty

Żywność to „paliwo”, które daje nam energię do działania. Dostarcza nam niezbędnych składników odżywczych jak witaminy i minerały. Codziennie spożywamy różnorodne produkty żywnościowe i sięgamy po różne napoje. Czy zwracamy uwagę na to co jest ukryte w produktach spożywczych, które występują w naszej diecie. Czy wszystkie składniki obecne w żywności są korzystne? Czy potrafimy rozpoznać te, które mają szkodliwy wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie. Na tych warsztatach można dowiedzieć się jakie szkodliwe dla zdrowia człowieka związki występują w żywności i jak je rozpoznać w produktach rynkowych.

Lokalizacja Wydział Nauki o Żywności, Katedra Towaroznawstwa i Badań Żywności, Plac Cieszyński 1, sala 105-106

Terminarz

  • 27 września

    • 09:30 - 10:30
      brak miejsc