„Jak zamienić fast food na fit food? - o potencjale sensorycznym żywności”

Przedział wiekowy 8-12
Limit miejsc 24
Forma warsztaty

Jak radzicie sobie ze wzmożonym apetytem na słone przekąski (orzeszki, chipsy) i dania typu pizza, hamburger, zapiekanka? Fast-food i chemiczne zamienniki świeżej żywności to coś, co całkowicie powinniśmy wyeliminować ze swojej diety. Przygotowaliśmy dla Was parę sprytnych pomysłów na to, jak niepożądane dla zdrowia „fast-food” zastąpić zdrowymi i pysznymi daniami w duchu „fit food”. Zajęcia zostaną poprowadzone w formie warsztatów interaktywnych, umożliwiających poznanie, spróbowanie i zrozumienie bogactwa "świata smaków". Uczestnicy zajęć dowiedzą się, w jaki sposób główne składniki występujące w żywności stanowią o jej potencjale sensorycznym oraz czy tylko one decydują o atrakcyjności sensorycznej produktów żywnościowych? I wreszcie o tym, czy nie prościej spożyć garść orzechów niż objadać się czekoladą?? Z A P R A S Z A M Y!

Lokalizacja Wydział Nauki o Żywności, Katedra Towaroznawstwa i Badań Żywności, Pl. Cieszyński 1, blok 43, sala nr 502

Terminarz

  • 28 września

    • 08:30 - 10:00
      brak miejsc
    • 10:15 - 11:45
      brak miejsc