Szczegóły wydarzenia
Chemia w produktach spożywczych – tajemnicze E
Przedział wiekowy: Lokalizacja
od 16 lat Katedra Chemii, Plac Łódzki 4, sala nr 110, I piętro ,
Godziny: Rodzaj imprezy:
21.09.2016 10:15-11:45  rezerwuj (2)
21.09.2016 12:00-13:30  brak miejsc
prezentacja
Opis:

Chemia w produktach spożywczych – tajemnicze E

1. Czy wiesz jakie substancje chemiczne mogą znaleźć się w Twoim jedzeniu?

2. Jak odczytywać substancje chemiczne (E) z etykiet produktów spożywczych?

3. Czy wszystkie substancje chemiczne stosowane w żywności są szkodliwe dla zdrowia?

4. Jak wykryć domowymi sposobami związki chemiczne w produktach spożywczych?

5. Degustacja produktów spożywczych i wymiana doświadczeń.

 

Impreza realizowana w ramach cyklu "Zdrowy styl życia"

   
 

Organizator zastrzega sobie możliwość zmian w programie