Szczegóły wydarzenia
Żelowe mapy białkowe - pół żartem, pół serio
Przedział wiekowy: Lokalizacja
od 13 do 17 lat Katedra Biochemii Żywności, pl. Cieszyński 1, sala Katedry,
Godziny: Rodzaj imprezy:
21.09.2016 10:00-11:30  brak miejsc
21.09.2016 12:00-13:30  brak miejsc
22.09.2016 10:00-11:30  brak miejsc
22.09.2016 12:00-13:30  rezerwuj (5)
23.09.2016 10:00-11:30  rezerwuj (3)
23.09.2016 12:00-13:30  brak miejsc
prezentacja,warsztaty
Opis:

Uczestnicy warsztatów  zapoznają się w jaki sposób otrzymać jedno- i dwuwymiarowe, barwne, żelowe mapy białkowe. Dowiedzą w jaki sposób otrzymać białka z materiału biologicznego, czy białka mogą wędrować, czy są one wrażliwe, co to są paski żelowe i co łączy mega żele i żelki z żelowymi mapami białkowymi. Podczas warsztatów uczestnicy będą mogli: umieścić odpowiednio przygotowane próbki białek w „studzienkach” i „trumienkach” wykorzystując mikropipety z tipsami, śledzić wędrówkę białek, wykąpać żelowe mapy białkowe, a nawet spróbować mega żele i żelki. 

   
 

Organizator zastrzega sobie możliwość zmian w programie