Szczegóły wydarzenia
Dlaczego piwo bywa niesmaczne, czyli najczęstsze wady piwa
Przedział wiekowy: Lokalizacja
od 18 lat Katedra Biochemii Żywności, Plac Cieszyński 1, sala 8,
Godziny: Rodzaj imprezy:
22.09.2016 12:00-14:00  rezerwuj (6)
23.09.2016 12:00-14:00  rezerwuj (12)
wykład,warsztaty
Opis:

Zastanawiałeś się kiedyś dlaczego jedne piwa smakują lepiej, a inne gorzej? Dlaczego piwo czasem jest w ciemnych butelkach, czasem w zielonych, a tak rzadko w przeźroczystych? Na tym wykładzie i warsztatach poznasz najczęstsze wady piwne, dowiesz się kiedy i dlaczego powstają i jak ich uniknąć podczas produkcji piwa. W części warsztatowej będziesz miał okazję nauczyć się rozpoznawać te wady w profesjonalnych próbkach sensorycznych.

   
 

Organizator zastrzega sobie możliwość zmian w programie