Szczegóły wydarzenia
Co jemy – co jest zdrowe a co nie - jak to rozpoznać
Przedział wiekowy: Lokalizacja
od 13 do 17 lat Katedra Towaroznawstwa i Badań Żywności, Plac Cieszyński 1, sala 105-106,
Godziny: Rodzaj imprezy:
22.09.2016 08:30-09:30  brak miejsc
22.09.2016 10:00-11:00  brak miejsc
prezentacja,warsztaty
Opis:

Żywność to „paliwo”, które daje nam energię do działania. Dostarcza nam niezbędnych składników odżywczych jak witaminy i minerały. Codziennie spożywamy różnorodne produkty żywnościowe i sięgamy po różne napoje. Czy zwracamy uwagę na to co jest ukryte w produktach spożywczych, które występują w naszej diecie. Czy wszystkie składniki obecne w żywności są korzystne? Czy potrafimy rozpoznać te, które mają szkodliwy wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie. Na tych warsztatach można dowiedzieć się jakie szkodliwe dla zdrowia człowieka związki występują w żywności i jak je rozpoznać w produktach rynkowych. 

Impreza realizowana w ramach cyklu "Zdrowy styl życia"

   
 

Organizator zastrzega sobie możliwość zmian w programie